Upute

Rezervišite.
Dodjite.
Uživajte! 

Za bilo koju informaciju koja Vam je potrebna kontaktirajte nas  info@sunce-vlasic.com . Hvala!

Turističko naselje Babanovac-Vlašić

T +387 30 541 100
F +387 30 541 102
info@sunce-vlasic.com
www.sunce-vlasic.com

KK "SPARS" i ove godine na pripremama u sportskom centru Sunce Vlašić

Seniorski tim KK "SPARS" iz Sarajeva, BiH stigao je i ove godine na pripreme u sportski centar SUNCE na Vlašiću.

Više informacija saznajte ovdje.

QATAR HANDBALL FEDERATION na pripremama u Sportskom centru Sunce na Vlašiću

katar

Dvije ekipe rukometne reprezentacija QATAR obavile su 7 dnevne pripreme u Sportskom centru SUNCE Vlašić prije odlaska na 9. međunarodni turnir "Stanko Sivrić" u Međugorje.

Menadžer mlađih selekcija goospodin Jabir Hassen je u ime ekipa direktorici Suadi Avdić uručio priznanje rukometnog saveza Qatar u znak zahvalnosti za sve obezbijeđene uslove koje su imali u toku priprema.

 

Svečano otvorenje Sportskog centra SUNCE

IMG 3881 1

22.11.2013. godine, u prisustvu velikog broja zvaničnika Federacije BiH i Srednjobosanskog Kantona, te poslovnih partnera i prijatelja porodice Avdić, otvoren je prvi sportski centar na planinama u Bosni i Hercegovini.
Sportski centar SUNCE svečano su otvorili Federalna ministrica turizma i okoliša, Branka Đurić i Federalni ministar kulture i sporta, Salmir Kaplan.

Među zvanicama bili su i Federalni ministar za pitanja boraca, Zukan Helez te Nijaz Helez, ministar prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova SBK i ministar finansija SBK, Zdravko Gavranović.

U ime domaćina gostima se obratio načelnik Općine Travnik Admir Hadžiemrić.

 

Vezane vijesti:

Na Vlašiću svečano otvorena Sportska sala Hotela „Sunce“ - Objavljeno na http://www.opcinatravnik.com.ba

Otvoren Sportski centar "Sunce" na Vlašiću - Objavljeno na http://www.avaz.ba

Otvorena sportska dvorana na Vlašiću - Objavljeno na http://www.mediax.biz

Prva sportska dvorana na BiH planinama! - Objavljeno na http://www.vlasiclive.com

 

 

Odigrana prva utakmica u sportskom centru SUNCE

  U petak 6.9.2013. godine odigrana je prva utakmica u dvorani sportskog centra Sunce na Vlašiću. Domaćin je bila ekipa НП «БК «Рускон-Мордовия» (kosarkaski klub RUSKON MOROVIA iz Saransk Ruska Republika), koja je u našem centru na pripremama već 15 dana i gostujuća ekipa «Mladost» Mrkonjić Grad.

Domaćini su slavili rezultatom 86:60 kod kojih su najbolji bili Khayrutdinov Dmitry 22 poena, Grigory Andreeev 15 poena i Semerninov Roman 14 poena.

Dok su kod gostujuće ekipe najbolji bili Đuranović 18 poena i Tomić 10 poena.

Utakmicu su sudili Adamović, Babić i Petković.

 


KK "SPARS" na pripremama u sportskom centru Sunce Vlašić

Seniorski tim KK "SPARS" iz Sarajeva, BiH stigao je na pripreme u sportski centar SUNCE na Vlašiću.

Više informacija saznajte ovdje.

НП «БК «Рускон-Мордовия» (kosarkaski klub RUSKON MOROVIA iz Saransk Ruska Republika)

Košarkaški klub RUSKON MOROVIA iz Saransk Ruska Republika koji se takmiči u Super ligi Republike Rusije je od  22.08.2013.god.  na 18 dnevnim pripremama u sportskom centru SUNCE na Vlašiću.

Više informacija saznajte ovdje.

 

Završene šestodnevne pripreme RK "Borac" Travnik

 Završene šestodnevne pripreme RK "Boraca" iz Travnika. 

 Odigrana utakmica između veterana i RK "Borca" iz Travnika.

 

"Poletarci" na Vlašiću

Menadžment Škole rukometa Poletarac iz Gračanice i ove godine organizovao je kamp za svoje polaznike. Petodnevni kamp će biti održan na Vlašiću sa trenerima Muhidinom Begovićem, Jasminom Unkićem i profesorom Osmanom Bukvićem.

Ekspedicija je smještena u hotelu Sunce na Vlašiću gdje su fantastični uslovi za rad gdje su se pripremale "A" i juniorska reprezentacija BiH. Pomoć u organizaciji pružili su roditelji polaznika kao i općina Gračanica.

(bkc-gracanica.com)

 

 

Pripreme juniorske repke

Juniorska rukometna reprezentacija se nalazi na Vlašiću u hotelu „Sunce“ gdje se priprema za Svjetsko prvenstvo.

Na spisku reprezentativaca su sljedeći igrači: Denis Serdarević (Fenix Toulouse), Josip Ćavar (Redbergslids), Amer Novljanin (Midtjylland), Damjan Šarac (Zrinjski), Enes Skopljak (Bosna Visoko), Ivan Miličević (Čapljina), Haso Ćosić (Čelik), Andrija Bubalo (HSG Varel), Muhamed Zulfić (Bosna BH Telecom), Josip Ereš (Izviđač MiG), Petar Bubalo (HSG Varel), Elis Memić (Bosna BH Telecom), Dejan Malinović (Borac), Josip Perić (Bosna BH Telecom), Said Ajkunić (Drott), Stefan Janković (Borac), Tarik Kasumović (HSV Gotzenhaim), Ivan Milas (Borac), Nemanja Bezbradica (Borac), Tarik Vranac (Bosna Visoko), Elmir Građan (Goražde), Damir Haliković (Bosna BH Telecom).

BiH će igrati u Grupi C u Sarajevu sa Kongom, Slovenijom, Argentinom, Južnom Korejom i Mađarskom.

Pripreme rukometne repke

Muška seniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine boravi na Vlašiću uoči odigravanja preostala dva susreta kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2014. u Danskoj. BiH će igrati 13. juna u Visokom protiv selekcije Austrije i 16. juna u Nišu protiv Srbije.

Reprezentacija će se od 8. do 12. juna pripremati na Vlašiću u novoj sportskoj dvorani hotela Sunce.

I članovi stručnog štaba i igrači zadovoljni su uslovima koje nudi hotel Sunce naglasivši da je BiH konačno dobila modernu sportsku oazu za pripreme .Istovremeno sa seniorskom na Vlašiću će boraviti i juniorska selekcija BiH koja počinje pripreme za Svjetsko juniorsko prvenstvo . 

U dosadašnjem toku kvalifikacija bh. rukometaši zabilježili su sva četiri poraza i zauzimaju posljednje mjesto u Sedmoj grupi, bez šansi da se bore za prve dvije pozicije koje vode nastupu na EP.

Izgrađena dvorana na Babanovcu

Na Babanovcu, Vlašić završena je izgradnja sportske dvorane koja će napraviti iskorak u organizaciji različitih sportskih takmičenja. Dvorana se nalazi u sklopu hotela „Sunce“ a prvi "gosti" su rukometni reprezentativci BiH. 

 

Vlašić je prije rata važio za jednu od najpoželjnijih destinacija kada su u pitanju pripreme sportista. Svojim položajem i idealnom nadmorskom visinom ugostio je eminentne sportske ekipe bivše Jugoslavije: košarkašku reprezentaciju, Dinamo, Hajduk, Partizan, iako je na Babanovcu postojao samo jedan hotel i jedan travnati nogometni teren. Danas na Babanovcu postoje brojni odlični hotelski smještajni kapaciteti, ali je nedostatak sportske infrastrukture limitirao dolazak sportskih ekipa.

 

„Sportska dvorana će moći primiti 300 gledatelja a svojim dimenzijama odgovora rukometu, odbojci, košarci, malom nogometu. U okviru dvorane opremiti ćemo i teretanu", istakla je Suada Avdić, menadžerica hotela „Sunce“ koji raspolaže sa 38 soba maksimalnog kapaciteta 110 ležaja, zatvoreni bazen, wellness, vlastiti baby ski-lift sa uređenim ski-stazama srednjeg nagiba.

 

Ideja o izgradnji sportske dvorane nastala je tokom razgovora sa sportistima koji su bili smješteni u hotelu.

 

 

VRH